2016 wordt Jaar van het Boek

2016 jaar-boekHet boek moet gevierd worden!

In 2016, het jaar dat Nederland en Vlaanderen gastland zijn op de Frankfurter Buchmesse, wordt het boek extra in de schijnwerpers gezet door de KB, CPNB, Bijzondere Collecties, het Letterkundig Museum en de Leescoalitie.

Volgend jaar wordt het boek ‘extra in het zonnetje gezet’, vertelt CPNB-directeur Eppo van Nispen. ‘Om te laten zien dat het boek nog steeds van maatschappelijk belang is, een cultureel fenomeen en een belangrijke bron van kennis en informatie. We moeten het boek vieren.’

Eén van de manieren waarop extra positieve aandacht op het boek wordt gevestigd, is met de Verkiezing van het Belangrijkste Boek van Nederland. Van Nispen vertelt dat er momenteel een lijst met titels uit tien genres door experts wordt samengesteld. Het publiek kan straks stemmen op die lijst. In het najaar volgt de aftrap.

 

Bron: boekblad.nl

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK