2016 wordt Jaar van het Boek

2016 jaar-boekHet boek moet gevierd worden!

In 2016, het jaar dat Nederland en Vlaanderen gastland zijn op de Frankfurter Buchmesse, wordt het boek extra in de schijnwerpers gezet door de KB, CPNB, Bijzondere Collecties, het Letterkundig Museum en de Leescoalitie.

Volgend jaar wordt het boek ‘extra in het zonnetje gezet’, vertelt CPNB-directeur Eppo van Nispen. ‘Om te laten zien dat het boek nog steeds van maatschappelijk belang is, een cultureel fenomeen en een belangrijke bron van kennis en informatie. We moeten het boek vieren.’

Eén van de manieren waarop extra positieve aandacht op het boek wordt gevestigd, is met de Verkiezing van het Belangrijkste Boek van Nederland. Van Nispen vertelt dat er momenteel een lijst met titels uit tien genres door experts wordt samengesteld. Het publiek kan straks stemmen op die lijst. In het najaar volgt de aftrap.

 

Bron: boekblad.nl

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK