Mbo-studenten ontvangen 4FREE magazine

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei brengt een nieuwe editie van het magazine 4FREE uit. Het magazine is gemaakt door en voor mbo-studenten en behandelt thema’s op het gebied van burgerschap, herdenken en vieren.

4FREE is gemaakt in samenwerking met ProDemos en de Anne Frank Stichting, en daagt uit om na te denken over maatschappelijke thema’s als: vrijheid, in- en uitsluiting, verantwoordelijkheid, herdenken en vieren. 4FREE is vanaf 1 april beschikbaar en wordt verspreid op alle mbo-scholen in Nederland, in een oplage van 75.000 exemplaren. Naast het magazine is ook een digitale leeromgeving en docentenhandleiding beschikbaar.

Mbo
De redactie werd begeleid door Eva Vesseur, eigenaar van het Educatiebureau: “Voor het primair onderwijs wordt er relatief veel educatief materiaal ontwikkeld over onderwerpen als: de Tweede Wereldoorlog, vrijheid, in- en uitsluiting, maar voor het mbo was er nog een leemte. Het publieke debat wordt vaak overheerst door hoger opgeleiden, terwijl mbo’ers met 482.000 studenten – juist zo’n grote groep vormen in Nederland. Wij willen hen door middel van 4FREE een stem geven, en hen aansporen om in gesprek te gaan over belangrijke maatschappelijke thema’s.”

Wat betekent vrijheid voor jou?
De redactie, afkomstig van het Mondriaan College in Den Haag, wil medestudenten uitdagen na te denken over belangrijke maatschappelijke thema’s. Voor 4FREE hebben ze zangeres Maan en Ambassadeurs van de Vrijheid, Ronnie Flex en MY BABY geïnterviewd. Met behulp van het spel ‘op het eerste gezicht’, ervaart de redactie hoe vooroordelen tot stand komen en op welke manier dit bespreekbaar kan worden gemaakt. In een bijzonder interview vertelt Marie Verbraeken-Blommaart aan redacteur Elijah Alvares over haar verzetsverleden tijdens de Tweede Wereldoorlog, en deelt redacteur Jasmine Coviello in haar eigen column waarom zij op 5 mei de vrijheid viert.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK