Rijksmuseum presenteert magazine over slavernij voor scholen

De tentoonstelling Slavernij is te zien in het Rijksmuseum wanneer het museum zijn deuren weer kan openen. Er is nu ook een magazine speciaal voor leerlingen gemaakt over dit thema. Het magazine Slavernij en Nu? is gemaakt door het Rijksmuseum in samenwerking met ThiemeMeulenhoff, en is mogelijk gemaakt door drie particuliere schenkers via het Rijksmuseum Fonds.

Header &slavernijmagazine

Het magazine is uitgedeeld aan alle basisschoolleerlingen van groep 8 en aan alle brugklassers in Nederland. Ook wordt het magazine verspreid onder alle groep 8 leerlingen op Curaçao. Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum: “Slavernij is onderdeel van de geschiedenis dat ons allemaal aangaat. Door ons in het slavernijverleden te verdiepen en ons er een completer beeld van te vormen, kunnen we de Nederlandse samenleving van vandaag beter begrijpen. Met dit magazine willen we bijdragen aan een groter bewustzijn van deze geschiedenis, ook onder de jonge mensen.”

Dankzij drie particuliere schenkers verschijnt het magazine in een oplage van 250.000. Bij het magazine heeft ThiemeMeulenhoff digitale lessen ontwikkeld zodat leraren het onderwerp ook in de klas kunnen behandelen. Deze lessen blijven ook na afloop van de tentoonstelling Slavernij in het Rijksmuseum beschikbaar voor het onderwijs.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK