Jonge kinderen lezen nog steeds drukwerk

Kinderen lezen nog steeds boeken (85%) en tijdschriften (63%). Bijna alle kinderen tussen 6 en 12 jaar kijken wel eens televisie, maar ook andere media krijgen regelmatig hun aandacht. Dit blijkt uit de resultaten van de tweede NOM Kids Monitor. 97% kijkt wel eens televisie, 85% leest boeken en 63% tijdschriften. 86% gaat wel eens naar de bioscoop, 65% luistert wel eens naar de radio. Nieuwe media zijn lang niet zo overheersend als vaak wordt gedacht (en onder tieners waarschijnlijk wel zo is): slechts 59% van de kinderen bekijkt wel eens een vlog, vooral kinderen van 10-12 jaar (78%).

De jongsten zijn nauwelijks actief op de sociale media; vanaf een jaar of tien gaan vooral meisjes daar gebruik van maken. Communciatie-apps, zoals: Whatsapp, Snapchat en Instagram, worden het meest gebruikt. Op Youtube zijn grappige filmpjes favoriet.

De NOM Kids Monitor is een multi-cliënt onderzoek, uitgevoerd door GfK in het voorjaar van 2017, onder 1095 kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. Het onderzoek heeft het brede mediagedrag van kinderen in deze leeftijdsgroep in kaart gebracht: van het gebruik van digitale apparaten, gamen, internetten, televisie kijken, lezen van tijdschriften en boeken, bioscoopbezoek, tot het gebruik van sociale media.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK