Papierfabrikant Stora Enso mooie cijfers tweede kwartaal 2018

De omzet van Stora Enso lag in het tweede kwartaal van dit jaar 5,4% hoger dan in 2017, en kwam daarmee uit op 2.664 miljoen euro. Het is niet erg waarschijnlijk dat de omzettoename komt uit een toename in de afzet van papier. Vooral de recent gestegen kosten, en dus doorberekeningen daarvan aan klanten, zullen een groot deel van de omzetstijging voor hun rekening nemen. Dat neemt niet weg dat Stora Enso de nodige investeringen kan doen in met name Karlsruhe, waar maar liefst 25 miljoen euro wordt uitgegeven aan de installatie van een zogenaamde stoomturbine plus biomassa-opslag. In 2020 moet deze duurzame installatie worden opgeleverd, waarmee het bedrijf een belangrijke bijdrage levert aan – wat zij zelf zeggen – een groenere economie.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK