Hoeveel innovatie koop je voor 1 miljard dollar?

Apple’s Advanced Manufacturing Fund gaat de komende jaren 1 miljard dollar investeren in nieuwe technologieën. De eerste 200 miljoen gaan naar Corning (zie foto), de maker van het Gorilla glas, van de iPhones en iPads. Corning gaat volgens analisten het geld niet alleen gebruiken om de kwaliteit van zijn Gorilla glas te verbeteren, maar ook om nieuwe eigenschappen toe te voegen aan dat glas. Zo zou er gewerkt worden aan glas met Augmented Reality eigenschappen, en glas dat mobile devices draadloos kan opladen.

Wat er met de rest van de 1 miljard dollar gaat gebeuren zullen we de komende tijd leren, dan weten we ook welke innovaties je voor dit gigantische bedrag kunt kopen.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK