Cybersecurity in print door TNO en financiële dienstverleners

Deze week lanceerde TNO in samenwerking met ING, ABN AMRO, Rabobank en Achmea, de eerste editie van het magazine ‘Innovating in Cyber Security’. In dit magazine presenteren zij een aantal tastbare resultaten van onderzoeksprojecten uit het Shared Research Programma (SRP) Cybersecurity. Voorbeelden hiervan zijn een lijst van cyberweerbaarheidsmeters, waarmee de status van cyberweerbaarheid van een organisatie kan worden gemeten, en nieuwe methoden om cyberaanvallen op de ICT infrastructuur te detecteren.

Door middel van dit magazine wil het SRP cybersecurity de resultaten van het programma delen met de security-gemeenschap, en een bijdrage leveren aan de cyberweerbaarheid van de Nederlandse maatschappij.

In 2014 is een gezamenlijk onderzoeksprogramma van start gegaan, met als doel om de preventie en detectie van cyberaanvallen en de response op cybersecurity incidenten naar een hoger niveau te brengen. Samen met de partners in het programma wordt toegepast onderzoek gedaan, en daarmee ontstaat een brug tussen wetenschappelijk onderzoek en de producten en diensten die voor de markt ontwikkeld worden.

Eén van de voordelen van dit gezamenlijke onderzoek is, dat (geanonimiseerde) actuele data gebruikt kan worden om ontwikkelde methodieken te verifiëren. Door de gezamenlijke specialistische kennis van de betrokken partners, zijn de uitkomsten van de onderzoeksresultaten van een hogere kwaliteit dan mogelijk was geweest bij individuele onderzoekstrajecten. Deze uitkomsten hebben geleid tot een voortzetting van het onderzoeksprogramma.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK