Rabobank steunt WIJ-magazine voor en door kinderen

Interview WIJ-magazineHet papieren magazine blijkt nog op velerlei manieren ingezet te worden als marketingtool. Zo ook het mooie initiatief van lokale Rabobanken als Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost, die het mogelijk maakt het WIJ-magazine uit te brengen voor kinderen die in het werkgebied van de Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost in tehuizen wonen. De bijdrage van het Coöperatiefonds van de Rabobank is 3.216 euro. Hierdoor kunnen 335 kinderen het magazine gedurende een jaar ontvangen. Het magazine is uniek opgezet: voor en door kinderen.

Het magazine is een uitgave van Stichting van het Kind en gaat over het leven van kinderen in tehuizen. Het WIJ-magazine gaat niet over problemen, maar hoe je ze oplost. In het WIJ-magazine vertellen kinderen aan elkaar hoe het anders en beter kan. Het WIJ-magazine stimuleert zelfwerkzaamheid en vergroot het gevoel van eigenwaarde.

Van A t/m Z zelf maken
Kinderen maken het magazine zelf. Er zijn vergaderingen in kinderredacties, waarbij thema’s, rubrieken, recepten, weetjes, soort artikelen, foto’s en vormgeving besproken worden. In de eerste bijeenkomsten krijgen de kinderen trainingen interviewen, fotograferen en vormgeven. Vervolgens gaan de kinderen met een notitieblok, een pen, vragenlijst en opnamerecorder andere kinderen interviewen. Ze leren soorten vragen, doorvragen en wat het effect daarvan is. Na de interviews schrijft een aantal kinderen de artikelen, samen met de redacteur. Andere kinderen kiezen foto’s en bewerken deze samen met de fotograaf. Een ander groepje werkt weer aan de vormgeving met de vormgeefster. Dit gebeurt uiteraard allemaal onder begeleiding. Vervolgens wordt het magazine opgemaakt en verstuurt naar de drukker. Waar mogelijk pakken zij het magazine in samen met de kinderen.

Ben je benieuwd naar het magazine of wil je het magazine steunen? Kijk dan op de website!

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK