NetzoDruk uit Enschede failliet

NetzoDruk was in ons land één van de eerste drukkerijen die zichzelf ‘digitale drukkerij’ noemde. In de hoogtijdagen van het bedrijf was sprake van meerdere vestigingen. De vestiging in Groningen valt niet onder het faillissement.

netzo15 jaar geleden startte NetzoDruk in ons land. Dat kan binnen ‘digitale begrippen’ bijna een ‘eeuwigheid’ worden genoemd. Al eerder reorganiseerde de onderneming. In Enschede was de omvang nog gering, er werkten tot voor kort nog maar 4 van de 11 mensen die er voorheen werkten. De recent verdwenen 7 banen konden een faillissement niet voorkomen. Concurrentie en integratieproblemen worden door de directie als oorzaken genoemd.

Vestigingen

De vestigingen in Groningen, Zwolle en Apeldoorn zijn in afgelopen jaren verkocht of gefuseerd met andere lokale partijen. Vorig jaar oktober werd NetzoDruk door de oprichters, de broers Henry en Jeroen Ipskamp, verkocht aan Martin Damhuis en Roy van Baal. Er werkten toen nog 25 mensen.

NetzoDruk was in ons land de eerste gebruiker van de IS29 van Komori.

De directie laat verder weten dat een zogenaamd crediteurenakkoord, om tijdelijk de schuldenlast te verlagen, helaas mislukte. Dat leek aanvankelijk wel te lukken, een derde partij zou mogelijk zijn ingestapt onder voorwaarden, maar naar nu blijkt heeft die partij zich teruggetrokken. Ook kon niet tijdig een overnamekandidaat worden gevonden voor de restanten van het bedrijf. Mr. Philippe Schol is benoemd tot curator.

#UPDATE 24 sept.: De failliete drukkerij NetzoDruk is overgenomen door Cremer Grafisch Bedrijf uit Gorinchem. De overnemende partij komt voort uit NetzoDruk en werd vijf jaar geleden verzelfstandigd. NetzoDruk Enschede sleepte een schuld van negen ton met zich mee. De productie verhuist samen met drie medewerkers naar Gorinchem. (Bron: Tubantia)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK