Enschedese drukkerij NetzoDruk in andere handen

Henry en Jeroen Ipskamp hebben hun aandelen in de digitale drukkerij NetzoDruk verkocht aan Martin Damhuis en Roy van Baal. Damhuis was al partner bij NetzoDruk (25 werknemers) en van Baal werkte voor zusterbedrijf Boxid.
NetzoDruk, opgericht in 2004, is een landelijke speler, gespecialiseerd in digitaal drukwerk in kleine oplagen. Dan gaat het om boeken, brochures en bijvoorbeeld proefschriften van promovendi van verschillende universiteiten.

Fors geïnvesteerd
De nieuwe eigenaren nemen het bedrijf over waarin recent fors is geïnvesteerd. Sinds een half jaar werkt NetzoDruk als eerste bedrijf in Nederland met een digitale drukpers van Japans fabricaat (Komori). Met deze machine kunnen naast papier ook karton en verschillende kunststoffen worden bedrukt. Met een andere pers kunnen hout, glas en exotische materialen tot vijf centimeter dik worden bedrukt.

Centraliseren
Het is een strategische keuze via deze grote investering – de Komori-pers kostte 1,4 miljoen euro – afstand te nemen van de ‘vechtmarkt’ van traditioneel drukwerk. Naast de investering in de digitale drukpers is er fors geïnvesteerd in een digitale vlakbeddrukpers. De nieuwe eigenaren staan voor de opgave om de productie van de vestigingen Enschede en Groningen te centraliseren in Enschede.
(bron: Tubantia)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK