Levendige sfeer bij Prindustry Connect Event

De verhuizing van het jaarlijkse ‘Connect Event’ van Prindustry naar de onlangs verbouwde verdieping van de Evenementenhal in Gorinchem was een goede keuze, die tijdens de vakbeurs Sign&Print vorig jaar werd gemaakt.

debat-prindustry

Wouter Haan, Ramon van Wingerden, Peter Luit (gespreksleider)

De verdeling van de beursvloer, de fraaie congresruimte en de workshopfoyer straalden professionaliteit uit. Maar ook de inhoud van het programma was niet mis. De rit naar Gorinchem, die door enkele honderden deelnemers werd gemaakt, was dan ook zeker de moeite waard. Eén van de hoogtepunten in het programma, was het debat tussen Wouter Haan van Simian en Prindustry directeur Ramon van Wingerden. Het ‘gevecht’ om het juiste businessmodel resulteerde (naar verwachting) niet in één directe winnaar. Het was voor de toehoorders belangrijk om beide visies naast elkaar te zetten en eigen keuzes te maken op basis van de eigen positie in de keten, de te produceren producten en de eisen die zijzelf en/of hun opdrachtgevers aan de verschillende workflows stellen.

Voor de één betekent dit een rechtstreekse relatie met één producent, voor de ander betekent dat een crossmediale webshop met diverse spelers in de markt, en al dan niet de noodzakelijke koppelingen om aan te sluiten op complexe corporate inkoopprocessen en administratieve systemen.

modulairEgypte

Van Wingerden liet de groei van zijn onderneming zien, in onder andere een aanvulling op zijn ontwikkelteam in Egypte. Dat is naar zijn zeggen noodzakelijk om de volgende fase van modulaire ‘Microservices’ mogelijk te maken. Met die technologie wordt het makkelijker sneller in te spelen op specifieke klantenwensen. Daardoor kunnen zowel de WhiteLabelShop als de Brandportal sneller op maat worden aangepast.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK