Personeelsleden dragen Corelio Printing letterlijk ten grave

Een bijna bizar te noemen einde van Corelio Printing in de vorm van een ‘echte’ begrafenis. ‘De doodsstrijd is gestreden’, aldus de moe getergde personeelsleden op de website van HLN uit België.

kist-corelio

Foto door Koen Moreau van HLN, geplaatst ter duiding van de inhoud van dit artikel

De bijeenkomst werd door de ca. 100 inmiddels ex-werknemers van het bedrijf als pijnlijk ervaren. De meningen lopen uiteen, ook over de laatste overnamepogingen van Moderna Printing, een zaak die juridisch gezien nog zeker niet rond is. Toch zeggen diverse werknemers dat het eigenlijk al jaren niet goed ging, niet zozeer qua aantallen orders, maar wel qua prijsstellingen en management. Zeker tijdens en na de kortdurende invloed van Circle Media Group.

Arne Loccufier uit Gent en Koen Janssens uit Aalst namen het initiatief voor de symbolische begrafenis van het bedrijf. Het werd een samenkomst met heel wat emoties. Toch zijn er ook geluiden van ‘positief terugkijken’. ‘Het bedrijf heeft vele mooie jaren gekend’, zegt oud-werknemer Stefan De Landtsheer.

Bij Moderna

‘Oorspronkelijk was het de bedoeling met onze doodskist naar overnemer Moderna Printing in Beringen-Paal te trekken, maar omdat we vreesden dat de emoties daar – rekening houdend met het feit dat de 90 ex-werknemers nog steeds niet betaald zijn – te hoog zouden oplopen, hebben we daarvan afgezien’, weten enkele personeelsleden te vertellen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK