Moderna ziet na handtekening toch af van overname Corelio Printing

Moderna zou naar eigen zeggen ‘de grootste rotatiedrukkerij van de Benelux’ worden bij de overname van het failliet verklaarde Corelio Printing. Het liep anders. De curator is woedend.

Donderdagavond werd de productie stilgelegd. Moderna-eigenaar Eric Bongaerts zegt dat rondom het overnameproces enkele tientallen titels vertrokken, en dat de overgebleven titels bleven vasthouden aan de extreem lage prijzen ten tijde van de periode dat Corelio in handen was van Circle Media Group. Ook stapten verschillende interne ‘sleutelfiguren’ op vanwege het gebrek in het vertrouwen in de toekomst. Bongaerts zag zich genoodzaakt op basis van deze gebeurtenissen af te zien van de overname, waarvoor hij echter wel al zijn handtekening had gezet. Hij zou 1 miljoen euro betalen. De curator is woedend en zegt naar de rechter te zullen stappen om de overname alsnog af te dwingen.

Vandaag een uitgebreide analyse op de website van Printmedianieuws (voor abonnees) omtrent één van de laatste hoofdstukken van het einde van Circle Media Group.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK