80-pagina rotatiepers voor Moderna Printing

Eric Bongaerts, gedelegeerd bestuurder van Moderna Printing, zegt in het persbericht: “We beschikken naast de nieuwe Lithoman IV ook nog over een 48- en 16-pagina rotatiepers en een 10-kleuren vellenpers. Met de nieuwe pers erbij zullen we voor alle pagineringen een geschikte partner zijn voor onze klanten. De pers zal in juli 2020 operationeel zijn. Een bestaande 32-paginapers wordt dan waarschijnlijk uit productie genomen.”

De indrukwekkende machine is maar liefst 50 meter lang en
8 meter breed, en is voorzien van alle mogelijke opties op het vlak van automatisering en dus snelle instel- en omsteltijden. Bongaerts: “Een 4/4-katern kan van ‘goed-tot-goed’ in 7 minuten worden gewisseld, een volledig nieuwe order kan in 30 minuten worden opgezet. We kunnen bovendien direct een 80-pagina gelijmd drukwerkproduct afleveren, waarvoor geen nabewerking meer nodig is. De pers beschikt na de droger over een speciale siliconenapplicator en wederbevochtingsinstallatie van de papierbaan, waardoor het drukwerk in vlakkere vorm kan worden afgewerkt.”

Om de enorme productiecapaciteit te kunnen verwerken aan voor- en achterzijde van het proces, wordt een 2800 m² grote opslagruimte gebouwd. Ook wordt geïnvesteerd in geautomatiseerde ‘plaatlijnen’ en prepress workflows. Het totaalbedrag aan investeringen zal rondom de 18 miljoen euro komen te liggen. De hele investering heeft ongeveer een jaar studie in beslag heeft genomen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK