Witte vlekken in de Leeuwarder Courant van gisteren

In kranten kom je nooit ‘witte vlekken’ tegen. Kostbare advertentieruimte of waardevolle redactionele inhoud zorgen er dagelijks voor dat de krant altijd volledig gevuld is. Gisteren liep dat even niet helemaal goed bij de Leeuwarder Courant.

Op pagina 4 en 5 verschenen gisteren een paar ‘witte vlekken’. De redactionele pagina’s worden elke avond opgemaakt door de redactie. Als de pagina’s gecontroleerd zijn (digitaal en met een papieren proef), worden ze verstuurd naar de drukkerij. Zondagavond is dat misgegaan. Een foto en een advertentie hebben de digitale oversteek tussen redactie en drukkerij niet goed doorstaan.

Oorzaak onbekend

Men onderzoekt de mogelijke oorzaak, maar feit is dat de fout tijdens het drukken werd ontdekt. De pers werd stilgezet en de ontbrekende foto en advertentie werden toegevoegd. Linksboven op pagina 4 had een plattegrond moeten staan van hoe de campus van de RUG (Rijksuniversiteit Groningen) er in de Chinese stad Yantai uit had moeten zien. Op pagina 5 had een advertentie moeten staan van Effeweg.nl met vijf ‘8-daagse vakantietoppers’.
Na bijna 11.000 kranten werd de pers stopgezet, de redactie besloot de 11.000 kranten toch te verspreiden

De kranten kwamen terecht in het zuiden van de provincie, met name in Drachten, Heerenveen, Lemmer en Sneek. De rest van de provincie kreeg een volledige krant. Het regende geen klachten. De digitale variant verscheen (uiteraard) wel volledig.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK