Topjaar voor De Persgroep

De Persgroep boekte in 2016 een recordomzet van 1.455 miljoen euro, 9% meer dan in het jaar daarvoor. De Persgroep is actief in België, Denemarken, en in Nederland vooral bekend van landelijke dagbladen als de Volkskrant, AD, Trouw, Het Parool en regionale krantentitels. Het is dus goed gegaan vorig jaar met de uitgever, met een nettowinst van 117 miljoen euro (+7%) als resultaat.
Naar eigen zeggen wisten de kranten hun lezersomzet stabiel te houden. De omzet uit klassieke abonnementen daalde licht, maar de kranten konden dit goedmaken door een groei in digitale en hybride (digitaal + zaterdagkrant) abonnementen. De uitgever denkt dat deze trend zich de komende jaren versneld zal doorzetten.
De advertentie-inkomsten uit de gedrukte kranten daalde gemiddeld met 9%. Dit is enigszins goedgemaakt door een lichte stijging van advertentie-inkomsten uit digitaal en nieuwssites.
Bron: nederlandsmedianieuws

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK