Goed jaar voor Persgroep

De Persgroep heeft 2016 afgesloten met een recordomzet en een winststijging.
De groei is voornamelijk te danken aan overnames die in de loop van 2015 werden gedaan en die voor een volledig jaar meetelden in 2016, zoals die van Wegener in Nederland, Berlingske Media in Denemarken en onder meer Humo en Story in België (die van Sanoma werden overgenomen).
De omzet was ruim 1,4 miljard euro.
De netto courante winst steeg tot 117 miljoen euro (+7%). De ‘netto financiële schuld’ van de groep bedroeg 22 miljoen euro.
De kranten van de groep wisten hun lezersomzet stabiel te houden. De inkomsten uit printabonnementen vielen licht terug, maar dat werd gecompenseerd door een groei uit digitale en hybride (digitaal plus zaterdagkrant) abonnementen.
(bron: Adformatie)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK