Persenbouwers draaien goed jaar

Heidelberger Druckmaschinen AG

Heidelberger Druckmaschinen AG

De Duitse persenbouwers Heidelberg en MAN Roland hebben een goed jaar achter de rug. In het laatste kwartaal van 2015 behaalde ’s werelds grootste persenbouwer Heidelberg een omzet van 640 miljoen euro (+15%). En in de eerste drie kwartalen van vorig jaar boekte Heidelberg ook al een forse omzet van 1,8 miljard euro (+16%). Daarmee heeft Heidelberg ongeveer break even gedraaid, wat na jaren van verlies en reorganisatie een knappe prestatie is.
Bijna de helft van de omzet komt overigens niet uit het leveren van nieuwe drukpersen, maar uit het leveren van services en consumables. Dit komt mede door de overname vorig jaar van PSG, waartoe Europese bedrijven behoren zoals Tetterode in Nederland en Plantin in België.
Manroland Sheetfed, dat tot het Britse Langley Holdings behoort, heeft voor het vierde opeenvolgende jaar de resultaten zien verbeteren. PrintWeek schrijft dit toe aan de efficiencyslag die Langley heeft doorgevoerd na de overname van het zwalkende MAN Roland in 2012. In 2015 heeft MAN Roland Sheetfed de omzet licht zien groeien naar 292 miljoen euro.
Bron: PrintWeek

Lees ook:


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK