Duitse rotatiedrukkerijen draaien goed

rotatieoffsetHet gaat goed met de grote Duitse rotatieoffsetdrukkerijen en van overcapaciteit lijkt geen sprake. Het European Web Association (EWA), waarbij een groot deel van de rotatiedrukkerijen in het Duitstalige gebied is aangesloten, meldt dat haar EWA-leden hun drukvolume in 2014 in vergelijking met het jaar daarvoor met 2,8% zag groeien. Dit zou vooral komen door meer reclamedrukwerk.
Uitgaande van de normale diensten (5 dagen per week in 3 shifts) zouden de drukkerijen een vrijwel volledige bezetting hebben gehad. Dat blijkt uit analyse van 33 EWA-leden, die 67 bedrijven vertegenwoordigen met een totale omzet van 4 miljard euro en die goed zijn voor 80% van de productiecapaciteit in de Duitstalige landen.
Het volume drukwerk (reclame, kranten en catalogi) van deze EWA-leden is tussen 2008 en 2014 met 25% gegroeid naar 65,1 miljard 16-pagina-afdrukken. Het gebruikte papiervolume groeide in deze periode met 20% naar 2.211 miljoen ton.
Bron: print.de

Noot van de redactie: bovenstaand positief nieuws staat in schril contrast met de uitlatingen die RSG-topman Joost de Haas onlangs deed in FD. Hij noemde de drukkersbranche een ‘sunset industry’ die gedoemd is te verdwijnen.

Lees ook: Drupa Barometer: drukkers voorspellen mooi weer

 


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK