Android M: nieuw Google OS gaat de concurrentie aan met Windows 10 en Apple iOS 9

android-m-1024x683De strijd tussen de drie grootste operating systems gaat met de introductie van Google Android M een nieuwe fase in. Net als Microsoft’s nieuwe Windows 10 en Apple’s iOS 9 belooft Google zijn gebruikers minder bugs, meer snelheid en extra functionaliteit. Functionaliteit zullen we vinden in zaken zoals Google Now, een ‘intelligente’ hulp die gaat zoeken naar vragen die je nog niet gesteld hebt en met Google Foto dat nu gratis hoge resolutie beelden en video’s opslaat en die overal beschikbaar maakt. Snelheid belooft M door beter gebruik van RAM geheugen en het geven aan prioriteiten aan apps, de bug-lijst met oplossingen is lang en heeft een aantal langverwachte fixes. Bekijk alles over Android M via deze link.
Google heeft als eerste grote speler zijn ‘roadmap’ bekend gemaakt en neemt daarmee Microsoft en Apple wat wind uit de zeilen, zoals die van de nieuwe Apple Siri en Microsoft Cortana intelligente assistentie software. Android M zal eind van het jaar beschikbaar zijn voor nieuwe Android devices en voor een paar van de huidige topmodellen.

Net als bij Apple en Microsoft wordt de scheidslijn tussen mobile operating systemen en lap- en desktop operating systemen bij Google steeds kleiner. De nieuwe Chromebooks zullen dan ook veel eigenschappen van Android M krijgen. Volgend jaar zullen we zien of Microsoft gelijk heeft met het maken van een OS voor alle devices of dat Apple slimmer is om twee OS’en te hebben voor mobiel en desktop.


Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK