Tizen: Opensource operating systeem op basis van Linux en HTML gaat met steun van Intel en Samsung de strijd aan met Android, Apple en Microsoft

Tizen, een supersnel en compact operating systeem voor alle soorten devices, wordt langzaam maar zeker een serieuze concurrent voor de grote drie, Google Android, Apple OS en Microsoft Windows. Begin volgend jaar komt versie 3.0 uit dat nog meer functies toevoegt zoals In Vehicle Infotainment en een nieuwe media player. Dankzij de steun van chipmaker Inter en computergigant Samsung zullen we volgend jaar meer devices zien die dit schaalbaar open source operating systeem gebruiken om het maximale uit een breed scala aan devices te halen. Dat zal variëren van smartphones, smart tv’s tot auto’s en industriële toepassingen. Voor creatieve contentmakers betekenen Tizen devices extra mogelijkheden in het maken van apps, er is een gratis developers kit beschikbaar, maar vooral de komst van goedkopere en minder energiehongerige devices die een perfect platform creëren om digitale content uit te serveren. Bijkomend voordeel is dat de grote drie aangezet zullen worden om hun operating systemen up to date en concurrerend te houden, want dat is de wet van echte concurrentie.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK