Apple gaat ook ons huis en auto veroveren

WWDC 2014Met de Apple Laserwriter begon de verovering van de pre-press, iTunes veroverde de muziekwereld en de iPhone veranderde de hele mobiele telefoonwereld. De volgende overwinning denkt Apple te halen in de automatisering van ons huis en de auto. Op de WWDC 2014 kondigde Apple aan hoe het denkt dat gaan doen, met een nieuw eenvoudiger programmeertaal en met meer opbrengsten en verkoopmogelijkheden voor app-ontwikkelaars (de motor achter dit soort toepassingen). Weinig nieuws voor creatieve content makers of het zou de nieuwe Photo app moeten zijn die het nog eenvoudiger maakt om snel goede foto’s te maken of te bewerken met een iPhone of iPad. Los daarvan zal de verovering van huis en auto ongetwijfeld nieuwe hybride content producties opleveren  waarvan we nu nog alleen kunnen dromen. Het is dus goed om het filmpje van de WWDC te bekijken en als je dat te lang vindt duren de losse filmpjes van de Mac OS X Yosemite, het nieuwe operating systeem, Swift, de nieuwe programmeertaal, HealthKit en HomeKit, en zeker de nieuwe iCloud Drive en AirDrop mogelijkheden die het delen en bewaren van data makkelijker maken.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK