Lytro nu ook met 3D ervaring

De producent van opvallende lichtveldcamera’s Lytro voegt nu 3D toe. Met deze software update kan iedereen de zogeheten Livingpictures in 3D op de tv of de computer ervaren.

Dankzij de aankondiging van Lytro Desktop 3.1 voor Mac en Windows, gratis te downloaden en Lytro Mobile 1.2 voor iOSkan de gebruiker 3D toevoegen aan Living Pictures die zijn bewerkt voor Perspective Shift. In presentatiemodus zijn de 3D Living Images te zien via de Lytro Desktop-en mobiele applicatie of iedereen in de woonkamer van de Lytro 3D-ervaring laten genieten wanneer je de Lytro desktop applicatie aansluit op een 3D-compatibele TV via HDMI of Apple AirPlay. Dit is de eerste camera waarmee fotografen met een druk op de knop en in één belichting een 3D-beeld kunnen maken.

Met de innovatieve ‘lichtveldtechnologie’ wordt al het binnenkomende licht vastgelegd, waardoor een foto in een interactief ‘levend beeld’ kan worden omgezet. Met lichtveldtechnologie komen nieuwe mogelijkheden tot de beschikking van de gebruiker, zoals het achteraf scherpstellen van een foto, of het 3D-effect. Het hoofdkantoor van Lytro is gevestigd in Mountain View, Californië en werd in 2006 opgericht door Dr. Ren Ng, die in datzelfde jaar op Stanford promoveerde op lichtveldfotografie en voor zijn onderzoek onderscheiden werd met de internationaal erkende ACM award.

De Lytro lichtveld camera is nu ook verkrijgbaar via de Apple store voor een prijs van 549 euro

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK