Tien jaar inkjet CTP ervaring in de nieuwe Glunz & Jensen PlateWriter 3600

PlateWriter Pro 3600Inkjet CTP, in daglicht zonder ontwikkeling offsetplaten maken, belooft al meer dan 10 jaar de oplossing te zijn voor offsetdrukkers met een beperkt budget, maar deze op het oog slimme techniek had een beperkt succes. De beeldkwaliteit en de wisselende oplagen die er mee behaald werden stonden een algemene acceptatie in de weg. Glunz & Jensen, één van de pioniers van deze techniek, belooft met zijn nieuwe iCTP PlateWriter Pro 3600 een professionele oplossing gevonden te hebben. Met een eigentijds ontwerp produceert de Platewriter landscape formaat platen tot 915 x 1140 mm. iCTP heeft geen chemie nodig, de plaat is direct drukklaar. Helaas is het systeem niet geheel milieuvriendelijk, het gebruikt solvent inkten om met Liquid Dot techniek een drukbaar beeld te maken op standaard, niet lichtgevoelige, aluminiumplaten. Tot 50.000 afdrukken kunnen volgens Glunz & Jensen gemaakt worden met deze iCTP platen. Wanneer de PlateWriter Pro 3600, die tijdens de Graph Expo in Chicago geïntroduceerd is, in Europa leverbaar is is nog niet bekend.


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK