Grootformaat inkjet groeit tien procent per jaar

BB160121 groei in grootformaatVolgens het Engelse onderzoeksbureau Lightwords blijft de markt voor industriële grootformaat inkjetprinters wereldwijd groeien met tien procent per jaar. In dit model hebben onderzoekers de invloed van digital signage meegenomen. De grootste groei zit in het printen op textiel, zo blijkt uit de analyse. Ook uv-print zit behoorlijk in de lift. Het printen van standaard grafische- en cad-producten op grootformaat blijft stabiel.

De totale markt van printers en supplies zal volgens deze prognose in 2018 de 24 miljard dollar overtreffen.

Een reden te meer om Fespa Digital te bezoeken van 8 tot en met 11 maart dit jaar. Klik hier voor een gratis toegangsbewijs.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK