De Samsung smartphone S8 en de nieuwe Facebook Messenger geven Apple en Microsoft een innovatielesje

Apple en Microsoft zullen zich wel achter de oren gekrabd hebben bij de introductie van de Samsung S8 en de aankondigingen van Facebook op F8. De Samsung S8 verslaat met gemak de huidige lijn van iPhones, een perfect scherm, meer rekenkracht en meer uitbreidingsmogelijkheden maken het de ideale smartphone. Mark Zuckerbergs team toonde op F8, de jaarlijkse developers conferentie, ook een aantal spectaculaire innovaties. Niet alleen hoe we in de toekomst betere en bijzondere foto’s gaan maken met onze smartphones, maar ook hoe Virtual Reality dankzij de Facebook Spaces app snel gemeengoed kan gaan worden.

Voor AR gaat er ook een nieuwe tijd aanbreken. Met SLAM kunnen virtuele objecten simpel in ‘echte’ wereld foto’s en video’s geplaatst worden; een toepassing die ook voor adverteerders interessant kan zijn.

Een andere F8 aankondiging, die in combinatie met super smartphones als de Samsung S8 de wereld gaat veranderen, is de rol die Facebook Messenger moet gaan spelen. Naast berichten, nieuws, worden straks ook muziek en games ingebed in deze app, die volgens Facebook al meer actieve gebruikers heeft dan WhatsApp. Zuckerberg denkt dat de gemiddelde gebruiker, met de nieuwe Messenger, Facebook niet meer zal verlaten. Als dat zo is, dan heeft Facebook goud in zijn handen.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK