Build 2017: Microsoft omarmt iOS en Android en toont een nieuw elan

Tijdens Build 2017, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Microsoft, werd duidelijk dat Apple en Google nog wel als de vijand worden gezien, maar dat hun devices moeiteloos samen moeten werken met Windows 10. Dat is goed nieuws voor miljoenen iPhone, iPad, en Android phone en tablet gebruikers. Die kunnen straks niet alleen gegevens uitwisselen met Windows 10 devices, maar ook Windows apps installeren en andersom ook bijvoorbeeld iTunes op een Windows 10 computer installeren.

Voor software ontwikkelaars was er ook goed nieuws, met Fluent krijgen ze een design language waarmee diepte, verlichting, bewegingen en andere speciale effecten op een eenvoudige manier in app gebruikt kunnen worden. Apps met VR en AI toepassingen zullen hier dankbaar gebruik van maken.

Nieuwe elan en diversiteit
Wat opviel tijdens Build 2017 was de sfeer van optimisme, maar vooral de diversiteit van de sprekers. Geen stroom van middelbare blanke mannen in pakken met saaie verhalen, maar dynamische presentaties van jonge mannen en vrouwen die een afspiegeling gaven van onze samenleving. Het lijkt er op dat Microsoft na de Balmerjaren zijn draai gevonden heeft en zijn plaats in de top drie met verve zal verdedigen. Google en Apple zijn dus gewaarschuwd!

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK