Omzet Duitse persenbouwers loopt terug door China

man rolandDe Duitse persenbouwer Manroland Sheetfed heeft afgelopen jaar een omzet behaald van 288 miljoen euro, ruim 9% minder dan in 2013. De vellenpersendivisie van Manroland – tegenwoordig in handen van het Britse Langley – heeft een roerige tijd vol reorganisaties achter de rug. De teruggang in omzet is naar eigen zeggen vooral te wijten aan de zwakke Chinese markt. Opvallend, marktleider en concurrent Heidelberg, wijt eveneens de teruglopende omzet (van 1,552 miljard in de eerste 3 kwartalen van boekjaar 2014/2015, was 1,685 miljard in dezelfde periode het jaar daarvoor) aan de slechte Chinese markt op dit moment.
Bron: print.de/heidelberg.com
Lees ook: Goed nieuws van drukpersenbouwer Heidelberg

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK