Sterke omzetdaling Duitse persenbouwers

BB heidelberg wieslochDe omzet van de Duitse druk- en papiermachinebouw ging er in 2014 met 12 % op achteruit ten opzichte van 2013. Dat meldt Deutscher Drucker.

“Er valt niets aan te doen. De markt voor druk- en papiertechniek loopt terug. De branche moet met dit feit leven,” zei Dr. Markus Heering die binnen het VDMA, de vereniging van de Duitse machinebouwers, aan het hoofd staat van de vereniging druk- en papiertechniek.

Ondanks de dalende omzetten, bedraagt het wereldwijde marktaandeel van de Duitse druk- en papiermachinebouwers nog steeds meer dan 25%. Het exportvolume bedraagt 4,10 miljard euro ten opzichte van de 4,45 miljard euro in 2013. De achteruitgang is grotendeels te wijten aan de afkoeling van de Chinese economie. Vooral voor kranten- en boekdruk neemt het aantal bestellingen van nieuwe machines af. De markt van de verpakkingsdruk en de tissue-sector loopt beter. Chinese machinebouwers zijn hun technische achterstand wel snel aan het ophalen. De exportvolumes naar Europa en de VS bleven nagenoeg stabiel.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK