Cimpress doet weer Duitse overname

internetDe ‘Nederlandse’ online drukwerkgigant Cimpress – voorheen Vistaprint – heeft eind van het jaar de Duitse online drukkerij WIRmachenDRUCK volledig overgenomen. Met de overname zou een bedrag van 140 miljoen euro zijn gemoeid.
WIRmachenDRUCK in Backnang, vlakbij Stuttgart, is de Duitse internetdrukkerij waarachter een netwerk van kleine en middelgrote drukwerkaanbieders zit. Opvallend is dat Cimpress hiermee dus geen bedrijf overneemt dat zelf over drukcapaciteit beschikt, maar dat wel over een breed productaanbod beschikt. WIRmachenDRUCK zal ook onder eigen naam actief blijven op de markt. Voor Cimpress betekent dit een aanvulling op het bestaande, uitgebreide aanbod aan grafische producten.
Cimpress behoort inmiddels tot de grootste spelers op de Europese markt voor online drukwerk in Europa. Naast Vistaprint, heeft Cimpress in de afgelopen jaren grote grafische bedrijven ingelijfd als Albumprinter (Albelli) in Amsterdam, People & Print Group (Drukwerkdeal.nl) in Deventer, Pixartprinting, de Franse internetdrukkerij Exaprint, Tradeprint en de Oostenrijkse internetdrukker Druck.at.
Bron: print.de

Lees ook: Cimpress (Vistaprint) koopt nog meer internetdrukkerijen


 

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK