Cimpress reorganiseert Vistaprint

Cimpress gaat een grote reorganisatie doorvoeren bij internetdrukkerij Vistaprint. Begin dit jaar heeft Cimpress haar organisatie gedecentraliseerd en zijn er 3.000 werknemers toegewezen aan Vistaprint. In dat personeelsbestand gaat men begin 2018 snijden, maar er is nog niet bekendgemaakt hoeveel banen er verloren gaan in Venlo. De reorganisatie zal tussen de $15 en $17 miljoen gaan kosten en moet op jaarbasis $20 tot $22 miljoen besparen. Cimpress maakte dit bekend bij de presentatie van haar kwartaalcijfers. Het concern zag het afgelopen kwartaal haar omzet groeien met 27% tot $563,3 miljoen (na valutacorrectie +12).
Vistaprint zag het afgelopen kwartaal de omzet groeien met 11% naar $319 miljoen.

Bron: printweek/opi.net

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK