Top 5: Blokboek blinkt uit in 2015

Blokboek staat voor mij voor inspireren met ludiek en uitdagend communicatienieuws en trends. Een top 5 van berichten die voor mij helemaal aangeven waar Blokboek dit jaar in uitblonk – in willekeurige volgorde!

  1. Insta2‘Liever persoonlijk dan gepersonaliseerd’. Dit nieuwsbericht betreft een onderzoek dat aangeeft dat consumenten veel waarde hechten aan kwalitatief hoogwaardige klantenservice en dat zij bovendien niet onder de indruk zijn van gepersonaliseerde dienstverlening wanneer privacy in het geding komt. Blokboek plaatst regelmatig trends en onderzoeken, erg interessant voor elk bedrijf dat te maken heeft met marketing en communicatie. Zo blijft iedereen up to date van de nieuwste ontwikkelingen en voorspellingen om daar op in te kunnen spelen in het communicatiebeleid.
  1. Een ander thema waar Blokboek in opvalt, zijn de berichten over sociale media. Het bericht ‘Het groeiende beeldimperium Instagram’, springt daar goed op in. Het nieuwsitem plaatst de 400 miljoen behaalde gebruikers (24 september 2015) in een context. Ook wordt er vergeleken met andere social media als Facebook en Twitter. En leuk nieuwtje: Blokboek heeft ook een eigen Instagram account!
  1. Klantcases… verdiepende verhalen over mensen in de communicatiewereld. Zelf lees en schrijf ik dit het liefst: hoe gaan deze mensen om met de talloze keuzemogelijkheden van print- en digitale communicatiemiddelen? Een voorbeeld hiervan is het interview met Hanneke van der Meer, eigenaar van Somoiso. E-books, digitale brochures en apps zijn voorbeelden van hoe digitaal publiceren ingeburgerd raakt. Dat biedt kansen voor uitgevers als Hanneke, maar zij maakt in deze digitale uitgeefwereld ook nog steeds graag een vertaalslag naar uitgeven op papier.
  1. IphoneDe grafische vakbeurs. Het blijft een instituut dat voor vele (media-) en grafische ondernemers een populair bezocht evenement blijft. Blokboek is als mediapartner betrokken bij de beurs en dat doen wij op diverse interessante manieren met berichtgeving in print en digitaal. Een mooie verdienste voor zo’n jong communicatieplatform. Lees meer over de ervaringen van dit jaar.
  1. Interessante productcases, dat is voor mij waar Blokboek in de basis vooral goed mee kan inspireren. Daar zijn vele mooie voorbeelden van te vinden in 2015, zoals een nieuwsitem over een tijdschrift dat tot een iPhone-speaker verbouwd kan worden. En de crossmediale mogelijkheden zijn zichtbaar met het bijbehorende filmpje dat het bedrijf maakte.

 

 

 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK