Printmedianieuws en Blokboek.com samen verder

PERSBERICHT – De online vaktitels voor de printindustrie, printmedianieuws en blokboek.com gaan vanaf 1 januari 2019 verder binnen één uitgever. De titels behouden hun zelfstandigheid. De nieuwe eigenaar wordt Peter Luit.

Gezamenlijk bereiken de vaktitels jaarlijks via de twee websites zo’n 40.000 printmedia bezoekers in Nederlandstalig Benelux, en met de twee wekelijkse nieuwsbrieven ca. 5.000 lezers.

De signatuur van beide titels is verschillend. Printmedianieuws brengt dagelijks achtergronden trends en analyses over en door de printindustrie naar betalende lezers. Een jaarabonnement kost 95 euro. Blokboek.com brengt kort inspiratienieuws over de print en (crossmediale) communicatie-industrie.

Peter Luit ziet een goede toekomst voor de twee krachtige online titels: “De grafische industrie heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld naar een crossmediale (print)industrie. Daar hoort ook een eigentijdse opzet van vaknieuws bij. Met diepgang voor lezers die er oprecht in geïnteresseerd zijn (printmedianieuws) en inspiratie in de volle breedte (blokboek.com). We zien dat er een grote behoefte is aan zowel breedte als verdieping. Steeds meer nieuwe, jonge mensen betreden deze arena, en die bedienen we op eigen wijze van informatie waar ze iets mee kunnen.”

Oprichter van Blokboek.com, Marco den Engelsman, blijft betrokken bij de nieuwe opzet. Maar wel in een nieuwe rol. “Mijn taak zal vooral promotioneel en creatief zijn. Ik voorzie een grote behoefte aan maatwerk content in tekst, beeld en video. Daar kunnen we als titels echt een groot verschil in blijven maken. In dat verband blijf ik actief met PRStory.

kopfoto: Marco den Engelsman en Peter Luit

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK