Leestijd papieren kranten blijft gelijk

Ondanks het feit dat de oplage, gemiddeld genomen, over alle dagbladen afneemt, blijkt dat niet het geval te zijn bij de leestijd vanaf papier bij de landelijke dagbladen. Zo’n zes miljoen mensen lezen dagelijks de krant en besteden daar gemiddeld een half uur per dag aan, en ongeveer drie kwartier in het weekend. Dat blijkt uit de volgende onderzoeksbronnen: NOM Print Monitor (NPM), jaarverslagen NDP en Cebuco-gegevens. Ook de leesintensiteit zelf is fors. Zo’n 75% van de lezers leest tussen de 53 en 75% van de aangeboden inhoud. Daar waar met name Trouw en Volkskrant het langst gelezen worden, ca. 41 minuten op doordeweekse dagen, blijkt de FD-lezer al in 25 minuten klaar te zijn. NRC staat in het rijtje op nummer 3. Dat de 60-plussers meer tijd (kunnen) besteden aan de krant is voor de hand liggend. Maar welstand heeft nauwelijks invloed op de leestijd van de krant. Bron: SvdJ

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK