De Persgroep neemt kranten en huis-aan-huisbladen Wegener over

krantDe Persgroep in België kan de kranten en huis-aan-huisbladen van Wegener overnemen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft onder voorwaarden ingestemd met de beoogde overname van uitgever Mecom, het moederbedrijf van Wegener. Dat maakte de toezichthouder woensdag bekend.
De Persgroep is de uitgever van het AD, de Volkskrant, Trouw en Het Parool en is daarnaast eigenaar van radiostation Q-Music en websites als Autotrack. Mecoms dochterbedrijf Wegener geeft vooral regionale dagbladen uit, waaronder De Gelderlander, BN De Stem en De Twentsche Courant.
Door de samensmelting van De Persgroep en Mecom gaan circa driehonderd banen verloren. Vorige week lieten vakbonden al weten een principeakkoord te hebben bereikt voor personeel van het Belgische bedrijf dat op straat komt te staan. De Persgroep heeft momenteel 1600 mensen in dienst, Wegener heeft 2200 werknemers.
Bron: ANP

lees ook: 400 banen weg bij De Persgroep/Wegener

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK