Belgische Concentra neemt Limburgse kranten over

limburgerDe Belgische uitgever Concentra neemt de Limburgse dagbladen De Limburger en het Limburgs Dagblad over van het Britse Mecom. Hierover is vrijdag een voorlopig akkoord gesloten. Uiterlijk 1 juli willen de partijen de transactie hebben afgerond.
Concentra is onder meer uitgever van de Belgische kranten Het Belang van Limburg, de Gazet van Antwerpen en de Belgische Metro. Het is in Nederland al eigenaar van de regionale commerciële omroep TV Limburg en van A&C Media, een Limburgse uitgever van huis-aan-huisbladen.
Mecom, dat ook eigenaar is van de Wegenerkranten, probeerde lange tijd een koper te vinden voor zijn Nederlandse tak maar zag daar vorig jaar toch van af omdat het onder de huidige marktomstandigheden niet mogelijk zou zijn er een goede prijs voor te krijgen. Ook de onderhandelingen met Concentra werden afgebroken, maar later op aandringen van het personeel toch hervat.
(Bron: ANP)

Lees ook: Mecom ziet omzet krantenadvertenties kelderen

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK