Gedrukte kranten goed gelezen

Papieren kranten hadden ook in 2017 een hoog bereik, zo blijkt uit de bereikcijfers van (Nationaal Onderzoek Multimedia) NOM Print Monitor. Daarin worden jaarlijks 17.000 mensen van 13 jaar en ouder ondervraagd over hun leesgedrag van dagbladen, magazines en hah-kranten. Algemene conclusie is 6,5 miljoen mensen in Nederland elke dag de krant lezen. Van de bekende kranten waren het vooral het Nederlands Dagblad (+9%), Financieele Dagblad (+8%) en NRC Handelsblad (+4%) waarvan het bereik van de gedrukte oplagen is gestegen. De Volkskrant groeide 2% ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Overigens steeg ook het bereik van de online versies van krantentitels. Samen – online en offline – bereiken de nieuwsmedia 12,4 miljoen Nederlanders.
Bron: NDPnieuwsmedia

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK