Gedrukte kranten goed gelezen

Papieren kranten hadden ook in 2017 een hoog bereik, zo blijkt uit de bereikcijfers van (Nationaal Onderzoek Multimedia) NOM Print Monitor. Daarin worden jaarlijks 17.000 mensen van 13 jaar en ouder ondervraagd over hun leesgedrag van dagbladen, magazines en hah-kranten. Algemene conclusie is 6,5 miljoen mensen in Nederland elke dag de krant lezen. Van de bekende kranten waren het vooral het Nederlands Dagblad (+9%), Financieele Dagblad (+8%) en NRC Handelsblad (+4%) waarvan het bereik van de gedrukte oplagen is gestegen. De Volkskrant groeide 2% ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Overigens steeg ook het bereik van de online versies van krantentitels. Samen – online en offline – bereiken de nieuwsmedia 12,4 miljoen Nederlanders.
Bron: NDPnieuwsmedia

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK