Microsoft drawing bot maakt beeld bij tekst

drawing bot

Mcirosoft drawing bot

Je tikt tekst in en de computer maakt er daar een passende afbeelding van. Dat kan met de nieuwste drawing bot, software die Microsoft heeft ontwikkeld. Dus je typt this bird is red with white and has a very short beak en vervolgens genereert de software de beschreven vogel in beeld. Microsoft spreekt van generative adversarial netwerk (GAN). Deze software van Microsoft maakt gebruik van machine-learning technologie, waarbij pixel voor pixel een relevant beeld wordt gecreëerd op basis van de tekst. Als mogelijke toepassing denkt Microsoft aan schilders en designers, die deze tool als handig hulpmiddel kunnen gebruiken. Lees deze pdf om te begrijpen hoe het werkt.
Overigens bestaat het tegenovergesteld ook al: de caption bot, die tekst ‘bedenkt’ op basis van beeld.
Bron: grafischnieuws

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK