Ook papieren kranten zien oplage stijgen

Landelijke kranten De Telegraaf. ANP KOEN VAN WEELDe gedrukte oplagen van vier landelijke kranten in Nederland zijn in het 2e kwartaal van 2015 tot en met het 1e kwartaal 2016 licht gestegen. Het gaat om betaalde oplage van de Volkskrant, Trouw (beide Persgroep) en het Financieele Dagblad en Metro (gratis). De twee grootste betaalde kranten (De Telegraaf en AD) zagen hun oplage in deze periode dalen. Dat blijkt uit cijfers van NOM.

Digitale krantenverkoop
De digitale krantenverkoop van de landelijke kranten is tussen 2014 en 2016 veel sterker gestegen (+32%). De Volkskrant, de grootste qua digitale abonnees, zag de betaalde digitale ‘oplage’ met +28% groeien. Ook het NRC (+50%), de Telegraaf (+41%) en het Financieele Dagblad (+40%) groeide digitaal.
Ook de digitale verkoop van regiokranten stijgt (+18%). Met name Het Parool en Het Noord-Hollands Dagblad zijn online gegroeid.
Bron: NOM/Piet Bakker

Lees ook:


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK