Een jaar Blokboek.com is een graadmeter voor wat ons bezig hield

Een jaar Blokboek.com artikelen is voor mij een graadmeter voor wat er in onze industrie veranderde en wat ons bezig hield.

En dat is zeer divers, van technische veranderingen zoals de opkomst van production inkjet, de zegereeks van LED droging, Mercurry UV v. Ledde publicatie van het meest geavanceerde eboek ooit tot aan een filmpje dat de waarde van ‘echte’ IKEA kunst bewijst.
Lifehunters IKEA ArtOok de onstuitbare groei van social media als een onderdeel van de marketing mix van veel bedrijven hoort daarbij.
Valuetrend interview HeidelbergDe revival van drukwerk als Smart Communication, zoals Harald Weimer van Heidelberg in een interview terecht opmerkte, geeft aan dat die marketing mix nu echt cross channel is geworden.
Het is niet meer drukwerk tegen digitale media, maar drukwerk met alle nieuwe verworvenheden van digitale media. Een mix waarin curating, content marketing en video perfect passen en waarin drukwerk al of niet digitaal een belangrijke rol gaat spelen in dit nieuwe jaar. Het jaar waarin eerst FESPA Digital in maart en DRUPA in mei twee bakens zullen zijn waar we kunnen zien hoe we de komende jaren die revival van drukwerk aan kunnen pakken. En dat doet me goed, zo’n vijftig jaar na mijn eerste DRUPA waar ik de aarzelende offset schreden van Heidelberg als jong gezel drukker mee mocht maken en bij Crossfield en Scitex een kijkje in de toekomst van beeldbewerking te zien kreeg.
Belangrijke stappen voor onze industrie; ook op FESPA en DRUPA krijg je een idee van de toekomst. Maak dus zoveel mogelijk tijd vrij voor deze events en bezoek regelmatig de speciale beurspagina’s op Blokboek.com die in januari live gaan met informatie over nieuwe producten en trends.
Fespa Amsterdam Collage v04
DRUPA Collage voor site
Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK