Nieuwe papierdistributeur voor Iggesund

120613 Iggesund Workington UK - 57Het faillissement van Paperlinx zorgt ervoor dat papierfabrikanten snel op zoek moeten naar andere kanalen. Iggesund meldt dat ze de distributie van de sulfaatkartonsoorten Invercote en Incada nu ondergebracht hebben bij Igepa.

“Dit is een zeer bevredigende oplossing voor ons”, aldus Wouter Hendrikse, Sales Manager Benelux bij Iggesund Paperboard. “Niet alleen blijft Invercote en Incada hierdoor goed beschikbaar op de Nederlandse markt, met Igepa Nederland hebben we ook een hoogwaardige partner waar we veel van verwachten.”

Iggesund Paperboard maakt deel uit van de Zweedse groep Holmen en is één van ’s werelds 100 meest duurzame bedrijven, genoteerd op de United Nations Global Compact Index. De omzet van Iggesund is iets meer dan € 500.000.000 en haar vlaggenschip product Invercote wordt verkocht in meer dan 100 landen. Het bedrijf heeft twee merken in het portfolio, Invercote en Incada, beide zeer hoogwaardige kartonkwaliteiten. Sinds 2010 heeft Iggesund meer dan € 380.000.000 geïnvesteerd om de energie-efficiëntie te verhogen en de fossiele CO2 uitstoot van de productie te verminderen.

Iggesund werd opgericht als een ijzerfabriek in 1685, maar produceert al voor meer dan 50 jaar hoogwaardig karton. De twee fabrieken, in het noorden van Zweden en het noorden van Engeland, bieden werk aan 1500 mensen.

Lees ook: Moonen Packaging neemt deel Paperlinx over


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK