Iggesund-magazine met 22.000 unieke covers

iggesundDe Zweedse papierleverancier Iggesund Paperboard heeft haar magazine Inspire uitgebracht in een oplage van 22.000 exemplaren, waarbij elke cover uniek is. Voor deze bijzondere personalisatie is een 16-minuten durend filmpje over het bedrijf in 22.000 frames (beelden) geknipt die vervolgens digitaal zijn gedrukt tot evenzoveel covers. Elke cover heeft een tijdcode relaterend aan het filmpje. Daarnaast is gevarieerd met spotvernis. Het Zweedse bedrijf Digaloo in Stockholm heeft de 3,5 tot 4 TB aan data verwerkt en na 27 uur productie op de digitale pers was de klus geklaard.
Bron: metaprintart
(met dank aan tweet @edboogaard)

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK