Omzet Heidelberg gedaald, strategie bijgesteld

Over het boekjaar 1 april 2017 tot en met 31 maart 2018 heeft Heidelberg een omzet behaald van 2,42 miljard euro. Dat is 104 miljoen euro minder dan in dezelfde periode het jaar daarvoor.
De Duitse drukpersenbouwer heeft haar strategie enigszins bijgesteld. Heidelberg heeft besloten af te zien van de verdere verkoop van tweedehands machines. Daarvoor was een omzet van 100 miljoen euro geraamd, maar volgens Heidelberg is deze markt niet interessant vanwege de slechte marges.
Wel investeert Heidelberg verder in haar dit jaar geïntroduceerde abonnementsmodel, een pay per use-systeem waarvan nu al 30 klanten gebruik zouden maken. Dit zou in 5 jaar tijd zo’n 150 miljoen euro moeten opleveren.
Heidelberg is afgelopen jaar daarnaast gestart met de serieproductie van de digitale drukpersen Primefire en Labelfire voor de verpakkings- en etikettendruk.
Heidelberg gaat voor komend jaar vooralsnog uit van een omzet van 3 miljard euro.

Bron: print.de

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK