Omzet Agfa flink gedaald

Agfa zag de omzet in het 3e kwartaal met ruim 9% dalen naar 539 miljoen euro. Naar eigen zeggen had de grafische leverancier te kampen met een reorganisatie van de afdeling drukwerkvoorbereidingsactiviteiten. Het concern heeft enkele activiteiten op dit gebied in de VS stopgezet. Agfa ziet de analoge computer-to-film markt achteruit hollen. Ook lopen de volumes in het digitale ctp terug. Ook drukten de hoge aluminiumprijzen zwaar op de resultaten. Agfa denkt, met de recent doorgevoerde prijsverhogingen voor drukplaten, de resultaten te kunnen verbeteren.
Het nettoverlies was 5 miljoen euro. De inkjetactiviteiten, Agfa Specialty Product en de Health Care-divisie deden het daarentegen wel goed. Inkjet is een belangrijk speerpunt. Mede dankzij de Jeti-printers deed Agfa’s inkjettak het prima.

Bron: grafisch-nieuws

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK