Stefaan Vanhooren (Agfa): het is tijd voor reflectie

AgfaVolgens Stefaan Vanhooren, President van Agfa Graphics, gaat het goed met Agfa: “De omzet is 1,36 miljard euro waarvan 79 procent prepress is voor offset, de rest is inkjet. Ongeveer 38% van de verkopen vinden plaats in Europa. Agfa is nummer 1 wereldwijd in prepress. Dat zijn voornamelijk belichters, films en platen. De helft van de kranten worden geproduceerd met Agfa Graphics technologie.”

Agfa stelt dat 70 procent van alle papier wat bedrukt wordt op offset gedaan wordt, dit zal de komende jaren niet veranderen.  Dat betekent dat de vraag naar drukplaten en prepress systemen zal blijven bestaan. Agfa heeft zich tot doel gesteld een top 3 speler te worden in de sign en display markt. Nu staat het bedrijf nog op de zevende plaats in een markt van 800 miljoen euro. Daarnaast wil het bedrijf een belangrijke rol spelen in industriële inkjet en mobile publishing. Agfa zet in op duurzame innovatie omdat het voor het bedrijf belangrijk is een langdurige relatie aan te gaan met haar klanten.

Drupa is voor Agfa een interessante investering zegt Vanhooren: “De hele printplaneet komt samen op één plaats. Met alle innovatie onder één dak. Wij gebruiken ook Drupa als een meter voor de innovatieve ontwikkelingen bij andere bedrijven. Daarnaast houdt Drupa ons een spiegel voor. Het is een moment voor reflectie.”

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK