Nieuwe Agfa N95-VCF chemievrije plaat nu goed voor 300.000 afdrukken en geschikt voor UV inkten

Agfa n95-vcf-attiro_18cmTijdens de World Publishing Expo 2015, 5-7 oktober in Hamburg, Duitsland, introduceert Agfa zijn nieuwe chemievrije offsetplaat voor de krantenindustrie, de N94-VCF. Naast grotere oplagen, tot 300.000 (afhankelijk van perscondities) en de mogelijkheid om met UV inkten te drukken, zullen volgens Agfa de hoge beeldcontrastwaarde, krasbestendigheid en het in gewoon daglicht kunnen werken met een belichte plaat de N94-VCF niet alleen voor krant-achtige producties geschikt maken. Extra pluspunt is dat bij verwerking van de plaat in de nieuwe Attiro VHS clean-out unit minder gom gebruikt wordt en dat onderhoud pas plaats hoeft te vinden als er 8.000 m2 plaat is ontwikkeld.


 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK