Nieuwe Agfa N95-VCF chemievrije plaat nu goed voor 300.000 afdrukken en geschikt voor UV inkten

Agfa n95-vcf-attiro_18cmTijdens de World Publishing Expo 2015, 5-7 oktober in Hamburg, Duitsland, introduceert Agfa zijn nieuwe chemievrije offsetplaat voor de krantenindustrie, de N94-VCF. Naast grotere oplagen, tot 300.000 (afhankelijk van perscondities) en de mogelijkheid om met UV inkten te drukken, zullen volgens Agfa de hoge beeldcontrastwaarde, krasbestendigheid en het in gewoon daglicht kunnen werken met een belichte plaat de N94-VCF niet alleen voor krant-achtige producties geschikt maken. Extra pluspunt is dat bij verwerking van de plaat in de nieuwe Attiro VHS clean-out unit minder gom gebruikt wordt en dat onderhoud pas plaats hoeft te vinden als er 8.000 m2 plaat is ontwikkeld.


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK