Agfa Graphics wil prepress business van Ipagsa overnemen

Agfa Graphics kondigde vandaag aan dat het van plan is de prepress business over te nemen van de Spaanse drukplatenleverancier Ipagsa Industrial S.L.  De productie van drukplaten in Barcelona, Spanje, wordt niet overgenomen. De over te nemen drukplaatvolumes zullen gedeeltelijk geïntegreerd worden in Agfa’s wereldwijde productienetwerk en gedeeltelijk aangekocht worden bij derden.

Verwacht wordt dat deze overname in 2019 tot 30 miljoen euro zal bijdragen aan Agfa Graphics‘ omzet.

 “Deze overname is een volgende stap in onze strategie voor winstgevende groei. Naast een betekenisvolle toename van onze omzet in drukvoorbereiding, zal de overname Agfa ook helpen om zijn EBITDA-doelstelling van gemiddeld 10% in de komende jaren te behalen”, zegt Stefaan Vanhooren, President van Agfa Graphics. “Het ervaren team van Ipagsa zal onder haar eigen merk blijven opereren als een afzonderlijke entiteit, geleid door de huidige eigenaar, Lorenzo Ferrari.”

“We zijn verheugd om deel uit te maken van een sterke speler in de drukvoorbereidingsindustrie. Via Ipagsa zal Agfa Graphics in staat zijn om de prijsgevoelige regio’s en segmenten van de wereldwijde drukmarkt beter aan te pakken, en een duidelijk onderscheid te maken met het premiumsegment dat door
Agfa Graphics-organisatie wordt bediend”, zegt Lorenzo Ferrari, CEO van Ipagsa.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK