Een krachtig marketingmiddel is de invloed van smaakbeleving door verpakking

cocacolaHet verband tussen eten en de manier waarop het gepresenteerd wordt is onbetwistbaar, we kunnen eten niet alleen aan onze smaakpapillen toeschrijven.

In 2011 werden de herkenbare rode Cola blikjes van kleur veranderd. Het werd een speciale witte editie om geld in te zamelen voor bedreigde ijsberen. Het leek een goed idee, totdat klanten begonnen te klagen dat het merk ‘Coca-Cola’ haar geheime formule had veranderd. Voor Charles Spence, professor van experimentele psychologie aan de Oxford Universiteit, is dit slechts één van de talloze voorbeelden waar bewezen wordt dat de verpakking verandering kan brengen in de manier waarop we de smaak van voedsel of drank waarnemen.

Echter is het belangrijk op te merken dat het verband tussen voedsel en de verpakking louter toeval is. Het is een manier voor slimme bedrijven om te laten zien waarom hun product speciaal is. Het is ook een kans om klanten zich betrokken te laten voelen met een product. Als het op de goede manier gedaan wordt is het een krachtig marketingmiddel die merken gelijk herkenbaar kunnen maken over de hele wereld.

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK