Gezonder eten door Donald Duck campagne

lhsy2wcufhofIn de periode van 22 tot en met 28 juni ontvingen klanten in 236 Jumbo-vestigingen een Donald Duck Groente & Fruit Pretkwartet cadeau bij besteding vanaf 25 euro of meer. Het kwartet werd ontwikkeld door de redactie en tekenaars van Donald Duck Weekblad. Iedere afbeelding in het kwartet is uniek en met de hand getekend. 

De samenwerking  tussen The Walt Disney Company,  Sanoma | SBS en Jumbo supermarkten stond in het kader van gezond eten en bewegen met als doel mensen bewust te maken iedere dag 2 1/2 ons groente & 2 porties fruit te eten. Klanten van Jumbo werden  op verschillende manieren op de Donald Duck campagne geattendeerd. Onder andere door POS in de winkels en een HAH folder. De campagne werd verder uitgeleverd op het hele netwerk van Sanoma; van NU.nl tot Libelle.nl en Oudersvannu.nl.

Rens Hallema, Themacoördinator Format & Lokale Marketing bij Jumbo: “Bij Jumbo willen we klanten graag helpen gezonder te gaan eten en leven. We weten hoe lastig het is om kinderen én volwassenen bewust te maken van het belang voldoende groente en fruit te eten. Daarom zochten we naar een speelse en vrolijke manier om hierover naar onze klanten én hun gezin te communiceren. Om gezonder eten op speelse wijze te stimuleren en klanten te inspireren meer te variëren met aardappelen, groente en fruit, hebben we in samenwerking met Sanoma en Disney het Donald Duck Groente & Fruit Pretkwartet ontwikkeld als onderdeel van de AGF campagne. De keuze voor Donald Duck en zijn vrienden en familie uit Duckstad was snel gemaakt, want wie anders kan deze boodschap op een leuke en eigenwijze manier aan Nederland vertellen?!”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK