Donald Duck Weekblad lanceert speciaal album tijdens ‘Week van de Mediawijsheid’

ddTer gelegenheid van de Week van de Mediawijsheid heeft Jim van der Weele, redacteur van Donald Duck, het album Digiwijs met Donald Duck overhandigd aan groep 6, 7 en 8 van OBS Steigereiland in Amsterdam. De redacteur gaf ook een gastles over ‘digitale wijsheid’, met het speciaal daarvoor ontwikkelde lesmateriaal.

De Week van de Mediawijsheid vraagt jaarlijks aandacht voor het belang van mediawijsheid voor kinderen en jongeren. Dit jaar zal worden stilgestaan bij  beïnvloeding en hoe dit werkt in een wereld vol media. Rondom dit thema heeft Donald Duck Weekblad in samenwerking met PrimaOnderwijs het speciale album ‘Digiwijs met Donald Duck’ ontwikkeld. Het album is exclusief voor het onderwijs ontwikkeld en is niet in de winkel verkrijgbaar. De eerste druk van 55.000 exemplaren was snel uitverkocht, maar de tweede druk komt er aan.

Veilig navigeren door de digitale wereld
Digiwijs met Donald Duck helpt leerlingen veilig te navigeren door de digitale wereld. De beroemde inwoners van Duckstad nemen de leerlingen in verschillende strips mee op hun avonturen en laten op een vrolijke en (eigen)wijze manier zien wat de gevaren van de online wereld kunnen zijn. “Zo ondervindt Katrien hoe het is om ‘gecatfished’ te worden en brengen de Duckies de eventuele gevolgen van gevaarlijke stunts op een vlog onder de aandacht”, legt Donald Duck redacteur Jim van der Weele uit. Het album Digiwijs met Donald Duck staat vol leuke stripverhalen, tips en puzzels rondom mediawijsheid en is voorzien van een digitale les en een handleiding waarmee leerkrachten digitale vaardigheden onder de aandacht kunnen brengen.

Digitale kennis met cybersecurity
Voor de ontwikkeling van Digiwijs met Donald Duck en het bijbehorende lesmateriaal hebben partijen als Mediawijzer.net, SLO, Politie, NTR Schooltv, ECP, De Koninklijke Bibliotheek, T-Mobile en SIDN een bijdrage geleverd. Door digitale kennis en cybersecurity onderdeel te laten uitmaken van het onderwijscurriculum, worden kinderen bewust gemaakt van zowel de voordelen als de gevaren van de online wereld. Op deze manier springen de aangesloten partijen samen in de bres voor het thema mediawijsheid in het basisonderwijs.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK